Courgette-Aardappelschotel

Foto van www.voedingscentrum.nl
Foto van www.voedingscentrum.nl

 

Een eenvoudig recept; laat de oven lekker het werk doen! Recept van www.voedingscentrum.nl

 

 

 

Ingrediënten

 

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram courgettes
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud

 

Bereiding

 

  1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Snijd de aardappelen in plakken.
  4. Was de courgettes en snijd ze in plakken.
  5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
  7. Verdeel de stukjes tomaat er over.
  8. Klop de eieren los met de melk en voeg wat peper toe.
  9. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
  10. Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de schotel.
  11. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.

 

Voedingswaarden per persoon 

 

Energie

495 kcal

Eiwit

30 gram

Koolhydraten

55 gram

Waarvan suikers

10 gram

Vet

15 gram

Waarvan verzadigd vet

7 gram

Vezels

7 gram

Zout

0,9 gram