Eieren in pittige groentenstoof met macaroni

 

Ingrediënten

 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 4 eieren

 Bereiding

 

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
  3. Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
  5. Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
  6. Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
  8. Geef de macaroni er bij.

 Voedingswaarden per persoon

   

Energie

510 kcal

Eiwit

30 gram

Koolhydraten

60 gram

Waarvan suikers

8 gram

Vet

15 gram

Waarvan verzadigd vet

4 gram

Vezels

10 gram

Zout

0,4 gram