Food Fact Friday

Vandaag een kleine verzameling van leuke voedselweetjes. Welk populair broodbeleg was ooit gepatenteerd als medicijn?

De zomer komt er weer aan, en dus begint het barbecueseizoen. Maar hoe voorkom je buikpijn of erger?

Een frisse, zomerse traktatie, en heerlijk gezond: de aardbei. Vandaag een spotlight op deze (meestal) rode vrucht.

We zitten midden in het seizoen van het witte goud; de asperge. Tijd dus voor een spotlight!

Een groeiend aantal Nederlanders eet en leeft halal. Wat is Halal nu precies?

In de spotlight belichten we één voedingsmiddel, en gaan we in op de misschien wat minder bekende aspecten. Vandaag is de spotlight voor de vrucht van de Malus Domestica, oftewel: appel. An apple a day, keeps the doctor away!

In de spotlight belichten we één voedingsmiddel, en gaan we in op de misschien wat minder bekende aspecten. Vandaag is de spotlight voor de Foeniculum vulgare, oftewel: venkel. De knolgroente met de anijsachtige smaak.

Over weinig onderwerpen doen zo veel fabels de ronde als over eten. De ene foodie bant het liefst een hele groep voedingsstoffen, de andere diëtist zweert erbij. Elk jaar mag weer een ander voedingsmiddel in het verdomhoekje. Welke fabels blijven steeds weer opduiken?
In elke hoek van de supermarkt duikt wel een keurmerk op. Op je vis, je chocolade, je vlees… Door al die verschillende keurmerken kun je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Welke keurmerken zijn er voor ons voedsel, en aan welke criteria moet voldaan worden om het keurmerk te mogen voeren? In deze blog: MSC en ASC, de keurmerken voor verantwoord gekweekte of gevangen vis.

In elke hoek van de supermarkt duikt wel een keurmerk op. Op je vis, je chocolade, je vlees… Door al die verschillende keurmerken kun je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Welke keurmerken zijn er voor ons voedsel, en aan welke criteria moet voldaan worden om het keurmerk te mogen voeren?